App inventor példák

9. osztály Programozás

Gyakorlás: Barkoba játék

Próbáljuk meg App Inventor segítségével megvalósítani a klasszikus barkoba játékot! Ehhez szükség lesz 2db változóra, az egyik a gép által sorsolt számot, a másik a felhasználó tippjét fogja tárolni. A két változót összehasonlítva megvizsgáljuk az eseteket. Ha a két szám egyenlő, akkor nyert a felhasználó, ellenkező esetben vagy kisebb, vagy nagyobb a gondolt szám. Az info felirat segítségével tájékoztatjuk az eredményről.
Az alkalmazás 2 képernyőből fog állni. Az elsőnek csak design szempontjából van jelentősége, maga a játék a 2. képernyőn zajlik. Szükségünk lesz 2 gombra, 3 feliratra, és egy szövegbeviteli mezőre. A könnyebb tesztelés miatt, a gép által sorsolt számot is kiíratjuk, ez lesz a cheat feliratban.
Továbbfejejlesztési lehetőségek: számláló max 5 tipp, esetleg időzítés, vagy nagyobb intervallum…

Gyakorlás: kattintós játék

Számolja meg az alkalmazás (időzítés), hogy 10mp alatt hányszor tudja a felhasználó lenyomni a gombot. Tároljuk el fájlban a rekordot!
A felhasználói felület elemei: 2db gomb, 3db felirat, egy óra és egy fájl. Utóbbi kettő nem látható komponens.

Vakond vadászat’ játék

Megadott idő alatt (10mp) hányszor tudjuk elkapni a vakondot? Írassuk ki a pontszámot és az időt! Ha letelt az idő, akkor legyen lehetőség új játékot indítani! (reset gomb, amíg tart a játék addig viszont tünjön el!) Ehhez a feladathoz már függvényeket is készítünk, és 2db órát veszünk igénybe az időzítésekhez.